GigServer

Az alkalmazás a rendszer motorja, a központi fő kiszolgáló egység. Alapfeladata a zenekari rendszer központi vezérlésén és a dalok mindenkori olvasható megjelenítésén túl a központi adattárolás és adatszerkesztés. Ehhez a programhoz kapcsolódnak a választók (GigChooser), az olvasók (GigReader) és a metronóm (GigBeater). A kapcsolat a színpadon elhelyezett wifi routeren keresztül hozható létre. A rendszer működése:  a kiválasztott dalt a GigChooser-t futtató eszköz elküldi a szervernek. A kijelzőn megjelenik a dal címe, az előadójának a neve, a dal hangneme, tempója és a kódja. Ezzel egyidőben az olvasókon megjelenik a dalnak megfelelő PDF fájl, amelynek a tartalma a dal szövege, akkord menete is lehet.  A metronóm alkalmazás pedig azonnal elindítja a dal ütemének megfelelő tempót, illetve a zenei alapot.

A színpadon megjelenő dal címét minden zenekari tag láthatja, a dalszöveg megjelent az olvasókon, a metronóm „ketyeg”, indulhat a parti!

A dalokat, a repertoárt, a listákat, profilokat és az eszközök beállításait a szerveren is lehet szerkeszteni. Az adatokat el lehet menteni szöveges fájlba, így azok egy esetleges újratelepítés után ismét betölthetők.